Goudvis 7-10cm
Goudvis 7-10cm
Goudvis 7-10cm
Goudvis 7-10cm

Goudvis 7-10cm

Goudvis
voor actuele voorraad en prijs bellen, geen verzending
€ 1,80
Incl. BTW

De goudvis is de bekendste vijvervis en hij voelt zich prima op zijn plaats in een vijver. Het is een kleurvariëteit van de karper carassius gibelio en is een goedkope, sterke en winterharde vijvervis. Onder de juiste omstandigheden kunnen goudvissen een lengte van 35 cm bereiken.


   AL 20 JAAR UW SPECIALIST

   VEILIG BETALEN

   SNELLE LEVERING

De goudvis is de bekendste vijvervis en hij voelt zich prima op zijn plaats in een vijver. Het is een kleurvariëteit van de karper carassius gibelio en is een goedkope, sterke en winterharde vijvervis. Onder de juiste omstandigheden kunnen goudvissen een lengte van 35 cm bereiken. Deze karperachtige vis werd in de 17e eeuw vanuit China naar Europa ingevoerd. In Azië worden goudvissen al ruim 4000 jaar als siervissen gekweekt, maar ook als consumptievis. De bekendste goudvissen zijn de Sarasa en de Komeetstaart.

 

De gewone goudvis is een langzame zwemmer en leeft voornamelijk van plantaardig materiaal, hoewel ook kleine waterdiertjes worden opgegeten. De grotere exemplaren kunnen, door hun gewroet in de bodem, zorgen voor vertroebeling van het water. Bij goudvissen is het van belang de populatie in toom te houden, omdat goudvissen zich snel en gemakkelijk voortplanten. Gevolg is dat er na een paar jaar teveel vissen in de vijver komen en de vijver problemen kan krijgen met het biologisch evenwicht. Jong geboren goudvisjes zijn in het begin zwart en veranderen pas later van kleur. Naast oranje, zijn er rode, gele en zelfs witte varianten.

Product nummer
Goudvis
Product omschrijving
Goudvis 7-10cm
Nieuw
1000000005370
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking